APRIL 2005:

 

 

Oslo Nye Caféscenen på Centralteatret

19. - 23. april. 

MED HANNAH SIMONSEN SOM LIZ

REGI: FRANK LIE

KOSTYME: HANNAH SIMONSEN
LYD & LYS: MORTEN RICHTER JONSEN
TEKNIKER: MORTEN RICHTER JONSEN

Om stykket sier forfatteren:
Før du ser Hore, vil jeg gjerne forklare hvorfor og hvordan det hadde seg at jeg kom til å skrive dette stykket.
For det første befant jeg meg i en helt spesiell situasjon der jeg hadde anledning til å møte og snakke med mange prostituerte.
Jeg ble fascinert av det de fortalte meg, og det overrasket meg å oppdage hvilken enorm forskjell det var mellom de forestillingene folk flest har om prostitusjon og virkeligheten. Ikke bare ble de feilsitert i pressen, men også på film og TV. Noe sa meg at jeg her sto overfor en fengslende historie som trengte å bli fortalt. Jeg gjorde flere forsøk uten å lykkes, i bakhodet mitt var det hele tiden en stemme som sa at det ville være forkastelig av en mann å skrive om prostitusjon. Etter hvert gikk det imidlertid opp for meg at stykket ikke bare var mitt verk, det var også deres, alt jeg trengte å gjøre, var å finne en måte å fortelle historien på. Jeg kom til at kraften i bildene de mante fram kunne fanges opp og bli bevart i en monolog. Språket er ofte røft og grovt, men det dreier seg om en prostituerts virkelighet, så hvordan kan det være annerledes. Liz er ikke unik, de hendelsene hun beskriver er sanne. Jeg er takknemlig for at hun åpnet øynene mine, og derfor har jeg valgt å dedikere dette stykket til Liz og alle hennes søstre.

Under arbeidet med stykket har Thesbiteateret fått uvurderlig help fra Pro Sentret (Nasjonalt kompetansesenter for prostitusjon)